Legközelebb...

Hurrá itt a nyár...

Nyári programok

Útvonalleírások

Teljesítők

Galéria

Vendégköny

Letöltések:

Túrabeszámolók:

2010
2013
2014

Linkajánló:

Rockenbauer Pál Természetbarát Kör
Körösök Völgye TE
Alföld Turista Egyesület
Teljesítménytúra naptár
Kulcsosházak
Természetbarát Szövetség
Magyar Turista
Turista Magazin
Túra Bázis
Turistautak.hu
Túratárs.com
Kéktúra.lap.hu
holkerékpározzak.hu

Ön a
látogató
A Facebookon is

k

Óvatosan keresztülhajtunk a Kastélyparkon (0,2), vigyázva a Wenckheim-sétányon közlekedőkre, majd a kerékpárúton jobbra – Szeghalom irányába – fordulunk.

Tempósan haladhatunk a kerékpárúton 4 és fél km-t. A 87-es km követ elhagyva, baloldalon egy mezőgazdasági telep mellett kell a kanyarodó főútra csaknem merőlegesen érkező földútra rátérnünk (4,5).

A jó minőségű nyílegyenes földút alig 1 km-rel később balra kanyarodik. Újabb 1 km-rel később útvonalunkat merőlegesen metszi az Alföldi Kéktúra nyomvonala. A kereszteződést követően balról feltűnnek a TSZ juhászatának épületei. A kutyaugatástól ne rettenjünk meg, a nagyobbakat megkötve tartják, a kisebbek pedig nem merészkednek az út közelébe. A földút az épületek mellett egy kőszórásos úthoz, a I. ellenőrzési pontig (7,6) vezet el. Jó 2 km-t döcögünk a nyílegyenes murvás úton, amikor kiérünk a Dévaványára vezető közútra (9,8).

Jobbra Dévaványa felé kell folytatnunk az utat. Jó tempóban tekerhetünk az II. ellenőrző pontig, ami a kéthalmi buszmegállóban (13,5) várja az érkezőket. Ezt követően három egyenes szakasz vár ránk a művelés alatt álló területen. Az út minősége változó, a tájékozódást nehezíti, hogy a mezőn kevés a jelzés. Murvás úton indulunk az ellenőrző pontról a közútra merőlegesen, ami alig 1 km-rel később balra kanyarodik, nekünk azonban egyenesen D felé kell tartanunk 3,3 km-en át. Itt négyes kereszteződéshez érünk. A jól járt úton jobbra, NY felé kell fordulnunk. A másik két út lényegesen rosszabb minőségű. A szemben látható, alig 1 km-re lévő fák vonalát kell elérnünk, ahol a jelzés jól láthatóan jelzi, balra, újra D felé kell fordulnunk. 2,6 km és újra közforgalmú útra érünk (20,2).

Balra, Körösladány felé indulunk tovább, de alig 300 méterre, még a Folyáséri-főcsatorna hídja előtt, jobbra, újra földútra kanyarodunk. Az erdő mellett folytatjuk az utat, ami néhány száz méterrel később élesen jobbra kanyarodik, viszont ezt követően nyílegyenesen halad három és fél km-en át. Kiérve az erdőből kapaszkodjunk fel a gátra, ahol az utolsó, III. ellenőrző pont (24,6) vár ránk. Már csak egy gyors befutó van hátra. A gáton balra fordulva 10 km-t tekerünk és elérjük a már kétszer is érintett kerékpárutat (34,7). A hídon át még néhány száz méter, és a kastélyparkon át elérjük a célt (35,2)!